La matinada del proper diumenge a les 03.00 seran les 02.00 i acabarà així l’horari d’estiu

El canvi d’hora d’estiu a hivern es produeix el darrer diumenge d’octubre a tota Europa, d’acord amb la Directiva Comunitària del Canvi d’Hora, que és d’obligat compliment amb l’objectiu d’aconseguir un estalvi energètic.

Així, segons estimacions de l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE), el potencial d’estalvi en il·luminació podria arribar al voltant de 300 milions d’euros, l’equivalent al 5 per cent del total. D’aquesta quantitat, 90 milions correspon al potencial de les llars espanyoles, fet que suposa un estalvi de 6 euros per llar i 210 milions restants s’estalviarien als edificis del terciari i en la indústria.

El canvi d’hora va començar a generalitzar-se a partir de 1974, a partir de la primera crisi del petroli, quan alguns països van decidir avançar el rellotge per aprofitar millor la llum del sol i consumir així menys electricitat en il·luminació. S’aplica com a directiva des de 1981 i ha estat renovada successivament cada quatre anys.

Segons recorda l’IDAE, el canvi d’hora cerca el bon funcionament d’alguns sectors, no només el dels transports i les comunicacions, sinó també altres rams de la indústria, que requereix una programació estable a llarg termini.

El canvi d’hora s’efectua sempre el darrer diumenge del mes d’octubre en el cas de l’horari d’hivern, quan el rellotge es retarda una hora, i el darrer diumenge del mes de març, quan s’avança una hora el rellotge i comença l’horari d’estiu.

Amb tot, aquesta matinada de diumenge 29 d’octubre dormirem una hora més o, en tot cas, guanyarem 60 minuts per fer les coses que més ens agraden com; fer esport, anar d’excursió, o de torrada, cercar bolets, passejar per la muntanya, collir la bicicleta… Està clar que, tot això, a Escorca.

Vos hi esperam!!!

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s