Arrenca la tardor a Mallorca amb més pluges

Avui, 22 de setembre, arriba la tardor amb un temps variable, temperatures suaus i la possibilitat de un major nombre de pluges que altres anys, segons ha anunciat la delegació de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) a Balears.

Així, es preveuen uns mesos d’octubre i novembre més plujosos del que és habitual després del segon estiu més càlid dels darrers 52 anys. Tots recordam aquestes onades de calor patides a Mallorca des del passat mes de juny, especialment la dels primers cinc dies d’agost, en què es van batre rècord de màximes i mínimes més altes amb els 42,5 graus registrats el 3 d’agost a Marratxí, rècord de temperatura des de 1976.

Tal vegada per això, al proper trimestre, s’esperen temperatures lleugerament superiors a les dels anys anteriors, voltant els 15ºC de mitjana. La tardor entrarà a les 22.02 hores i acabarà el 21 de desembre a les 17.28 minuts per donar pas a l’hivern.

Mentre el setembre ha registrat pluges en un 21% més elevades que altres anys, l’octubre es presenta més sec, amb el tradicional “estiuet de Sant Miquel” però no es descarta l’aparició de borrasques que puguin produir, en poques hores, fortes tempestes, molt localitzades, acompanyades de pluges torrencials, calamarsa, vents forts, tornados o caps de fibló i trombes marines.

En definitiva, el temps ens acompanyarà aquesta tardor per fer moltes coses al nostre municipi; senderisme, ciclisme, anar a pescar, a cercar bolets, fer llargues (o curtes) caminades pel bosc, tot un món de possibilitats d’oci i temps lliure, sempre des del màxim respecte a tot el que ens envolta, paisatge, medi ambient, flora i fauna, ecosistema, etcètera. Per, entre tots, tenir una #Escorcaneta.

Fins a la pròxima!!!

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s