Convocats els I Premis de Fotografia Serra de Tramuntana-Patrimoni Mundial

L’objectiu és donar a conèixer, a través dels fotògrafs, la gran varietat d’elements que fan únic el paisatge de la Serra. El certament es divideix en cinc categories i el primer premi està dotat amb mil euros.

El Consorci Serra de tramuntana  amb la col·laboració d’AFONIB (Associació de fotògrafs de natura de les Illes Balears), organitza el I Premis de Fotografia Serra de Tramuntana-Patrimoni Mundial amb l’objectiu de contribuir a donar a conèixer tots els elements que han forjat aquest paisatge únic a través de la mirada dels fotògrafs.

La inscripció és gratuïta i oberta tant a aficionats com a professionals. Les fotografies es podran presentar a partir de demà i fins dia 15 de setembre. L’entrega de premis es durà a terme a Raixa dia 13 d’octubre.

El certamen consta de cinc categories: el món de l’aigua, el món de la pagesia, l’arquitectura de la serra, l’obra civil de la serra i la gent de la serra. El primer premi estarà dotat amb mil euros i hi haurà tres mencions dotades amb tres-cents euros per a cada categoria.

El PaisatgeCultural de la Serra de Tramuntanaés un exemple d’aprofitament agrícola sostenible que demostra la convivència harmoniosa entre l’home i el medi durant segles. L’intercanvi entre les cultures musulmana i cristiana, típic de la zona mediterrània, forjà un paisatge únic, reconegut com a Patrimoni Mundial des de 2011.
La Serra conserva un immens conjunt de marjades de conreu construïdes amb murs de pedra seca, una complexa tecnologia hidràulica, una gran xarxa de camins empedrats i altres elements etnològics d’interès. Les possessions, llogarets i pobles repartits pel seu territori demostren l’adaptació dels seus habitants a una orografia i condicions ambientals difícils, aportant tècniques, edificacions i conjunts constructius de gran significat patrimonial.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s