Onada de calor i esport

Vivim una onada de calor aquests dies que fan que la setmana es presenti amb elevades temperatures, de fet ens trobam en alerta groga per mercuris que poden superar els 40 graus.

Si amb aquest panorama, sou dels que no voleu renunciar a practicar el vostres esports favorit, heu de prendre mesures per evitar cops de calor que poden fer perillar la vostra salut.

I és que a més de l’elevació dels termòmetres, la grau d’humitat relativa, desbarata la nostra temperatura interna i això augmenta la deshidratació. A més, la pell ha d’estar ben protegida a l’hora de sortir a practicar esports a l’aire lliure amb cremes o productes amb factors de protecció solar ben elevats, a partir de 50.

Vos deixam tot un seguit de consells que heu de seguir per evitar mals majors:

• Realitzar exercici físic fora de les hores centrals del dia, és a dir, a primera hora del matí o a última del capvespre i evitr l’exposició directa al sol entre les 12 del migdia i les 16 hores.

• Estar ben hidratat abans, durant i després de la realització de l’exercici. Si l’activitat dura menys d’una hora, amb prendre aigua fresca (uns 125 cc cada 15-20 minuts) és suficient. En canvi, si és més de 60 minuts, caldrà ingerir begudes esportives o isotòniques (500 cc uns 60 minuts abans d’iniciar l’exercici i entre 100-125 cc cada quart d’hora durant la pràctica del mateix), segons diuen els especialistes.

• Evitar, en la mesura del possible, l’exposició directa al sol. A més, la roba clara evita patir més el poder de la calor, així com és preferible emprar la que permeti una adequada transpiració. Utilitzar roba esportiva de fibres naturals com cotó o lli i protegir el cap amb gorres o barrets.

• Protegir la pell amb crema solar. La radiació causa irritació i cremades a la pell i incrementa de manera notable el risc de patir càncer de pell i el temut melanoma.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s